Opdrachtgever: Van Halteren Infra i.o.v. Gemeente Amsterdam

Functie: Projectmanager

Contractvorm: RAW

De gemeente Amsterdam heeft ervoor gekozen om het water van de voormalige Houthaven weer terug te brengen in het woonlandschap.
De Houthaven werd in 1876 als eerste haven van Amsterdam gegraven voor het overslaan en opslaan van hout. Het hout was vooral afkomstig uit Scandinavië en verder uit Afrika, Azië en Rusland. De Houthaven was daarmee lange tijd een belangrijke handelshaven. Toen het vervoer van hout steeds meer over de weg plaatsvond, werden de insteekhavens in 1945 gedempt.
In de nieuwe plannen van de gemeente Amsterdam komt het water van de voormalige Houthaven weer terug. Het plan is meerdere wooneilanden aan te leggen die verbonden zijn met bruggen.

Accomp Consult verzorgde het projectmanagement voor Van Halteren Infra en onderhield het directe contact met de directievoering van Gemeente Amsterdam. Hierbij zijn voor eiland 1 en 3 de toekomstige kademuren, bestaande uit verankerde en vrijstaande damwanden en combiwanden aangelegd.
Er is in totaal 615 meter damwand met lengtes van circa 16 meter aangebracht.
De eilanden zijn verbonden met bruggen. Ter plaatse van de toekomstige landhoofden voor deze bruggen zijn combiwanden aangelegd. Hiervoor zijn stalen buizen van circa 26 meter lang met een doorsnede van bijna één meter trillingsvrij aangebracht, welke aan elkaar verbonden zijn met stalen damwanden.

Categorieën: Uncategorized